Omkomne


De omkomne fra Bodø under krigen.


De omkomne fra eller i Bodø under krigen. Navnene med bilder og omtale er i sin helhet klippet fra VG. Klikk her for å gå til avisas reportasje om omkomne under krigen i hele landet. På denne siden har vi kun konsentret oss om hva som skjedde i Bodø, eller Bodøværingers skjebne ellers i verden, som oftest sjøfolk. Det første bildet er av M.V.Løkås, som var den første omkome grunnet krigen, så følger de  i rekkefølge etter dødsdag.

Har du flere opplysninger om noen av personene, så legger vi gjerne inn her. Bruk kommentarfeltet under, eller send til post@gamlebodo.com. Eller er det noen som mangler på denne oversikten?

Klikk på de små bildene under for større versjon

Omkomne fra Bodin

.

Skjerstad tre personer

I tillegg 2 personer fra gamle Kjerringøy kommune

Linda Hauklands «Hverdag i ruinene» gir et godt tverrsnitt av livet i Bodø under krigen & den kan trygt anbefales for historisk interessert, også dem som ikke er hjemmehørende i byen.

Posted by Viggo Eide on 9. april 2015

Facebookinnlegget

Har du flere opplysninger eller bilder av noen av disse vel 90 omkomne, eller andre som kanskje mangler i denne oversikten, så bruk gjerne kommentarfeltet her, eller send gjerne en melding til: post@gamlebodo.com.