Grønnmodrapene

20.01.1991

Senere om samme mann i avisene

Bestialsk dobbeltdrapsmann hjalp Toska

49-åringen drepte og parterte to menn etter en krangel om ranspenger. Nå er han en av Nokas-bakmennene ingen vil tyste på.

STAVANGER (Nettavisen): Nettavisen kan i dag avsløre en av bakmannene etter Nokas-ranet i Stavanger. Flere kilder, politiets etterforskning, og dommen i Stavanger tingrett bekrefter at mannen har vært involvert i Nokas-saken. Ingen har til nå våget å navngi vedkommende.


Partert med motorsag

3. desember 1990 blir to menn skutt og drept i en leilighet på Torshov i Oslo. Den ene blir skutt i hodet. Den andre i brystet. Likene blir partert med en elektrisk motorsag, og dumpet på Oslos største søppelfylling - Grønmo. Drapet blir i avisene omtalt som Grønmo-drapet.


Tre dager før det bestialske drapet blir DnBs filial på Sinsen ranet av en mann med nisselue. Mannen får med seg 240.000 kroner i ransutbytte.


Nettavisen


Med et par kommentarer om saken

Drapsmann koblet skipperen til ligaen

En 48-åring som i 1991 ble dømt for to parteringsdrap i Oslo, koblet den ranstiltalte skipperen William Pettersen (57) til NOKAS-ligaen.


STAVANGER (Dagbladet): Pettersen, omtalt som «Skipperen», sonet tidlig på 2000-tallet en dom sammen med 48-åringen som i Eidsivating lagmannsrett i oktober 1991 ble dømt til 21 års fengsel og fem års sikring.


Etter det Dagbladet får opplyst har 48-åringen vært siktet og telefonavlyttet i forbindelse med NOKAS.Skjøt og parterte

30. desember 1990 ranet han en bank på Carl Berners plass i Oslo.


Utbyttet ble om lag 200 000 kroner. Natt til 3. desember samme år kom han i krangel med to kjenninger om penger i en leilighet i Askergata i Oslo.


Det endte med at 48-åringen skjøt begge to.


Seinere kjøpte han en elektrisk motorsag, og parterte likene før han kjørte dem innpakket i sekker til avfallsplassen Grønmo ved Klemetsrud.


På Bastøy fengsel utenfor Horten møtte Pettersen, som sonet en smuglerdom, dobbeltdrapsmannen. De ble venner. Etter at begge var løslatt, opprettholdt de kontakten.


I januar 2003 trengte Pettersen penger. Da ringte han 48-åringen.Kokainrus

Etter kort tid fikk Pettersen beskjed av 48-åringen om å komme til Oslo. Pettersen møtte ham og en ukjent mann på kafeen «Fiasco» ved Oslo S. Ifølge Pettersen fikk han låne 25 000 kroner av den ukjente.


-  Jeg lånte noe seinere 10 000 kroner av samme mann, forklarer Pettersen.


7. februar 2004 ble William Ellingsen, en nær venn av David Toska, drept av en mann i kokainrus på en såkalt torpedofest i Oslo. Etter drapet trykte avisene bilder av Ellingsen.


-  Jeg så avisene og oppdaget at den jeg hadde lånt penger av, var Ellingsen, forklarer William Pettersen.


Advokat Mona Høiness forsvarer mannen som er siktet for drapet på Ellingsen. Hun sier at klienten, som er løslatt fra varetekt, lever i frykt.


Dagbladet