Utforkjøring


 Ung mann omkom da lastebil kjørte utfor og falt i sjøen ved Skivika  .


En løsnet og bøyet mellomaksel ble funnet like ved stedet hvor billen hadde skjenet utenfor, men hvorvidt dette funn, eller at det i mellomtiden var begynt å bli fjære sjø, var årsaken til at man ble oppmerksom på ulykken, skal vi la være usagt.

Imidlertid ble det ringt til politiet at noe var skjedd, og politiet rykket straks ut. Det kom også til tunge kranvogner fra et av våre bilverksteder og fra luftforsveret.

Politiet hadde i mellomtiden gjort en fin innsats ved å vasse ut i sjøen og bende opp en av dørene i den sammenklemte førerhytten på lastebilen. Dette var ikke nok til å få den omkomne ut, og man måtte bringe n ed skjærebrenner og skjære i stykker førerhytten før dette ville lykkes. Men først måtte drivstofftanken tømmes for dieselolje, og brannslukningsutstyr gjøres klart.

Det er meget bratt fjell som fører rett i

sjøen på det stedet hvor ulykken skjedde, og hele fjellskråningen var dekket av glasskår fra ulykkesvognens vinduer.

Bilen må betraktes som totalvrak, og man merket seg at høyre forhjul manglet der akselen var brukket.

Ved å feste wire fra luftforsvarets kranvogn og i ulykkesbilen, greide man å få den vridd såpass at den omkomne kunne løftes ut.

Den omkomne etterlater kone og et 4 mndr. gammelt barn. Han ble for et par år siden gift med en dame fra Bodø-distriktet, og bodde på Skeid.

Ulykken gjorde et dypt inntrykk på de mange trafikkanter som etter hvert samlet seg på stedet for å se om de kunne hjelpe.


Ulykkesbilen lå med hjulene opp, ute i vannet da det var fjære sjø

Den omkring 22 år gamle leiesjåfør Åge Jensen fra Gimsøysand omkom i går ved en utforkjøring innenfor Skivika i Bodin i nærheten av den såkalte Løpsmarksvingen. Ulykken har sannsynligvis skjedd ved halvtolvtiden i går formiddag, da den tunge lastebilen, som eies av lastebileier Halfdan Johansen i Kvalvika, skar utfor veien, tok med seg stabbesteiner og ble kastet rundt før den havnet med hjulene i været i sjøen. Da ulykken hendte var det flo sjø, noe som er årsaken til at ulykken først ble oppdaget utpå ettermiddagen.


Erfarne lastebilsjåfører antydet at en brukket foraksel på lastevognen kunne være en mulig årsak til at sjåføren hadde mistet kontrollen over vognen.

Den omkomne lastebilsjåfør, Åge Jensen