i Trafikken


Noen klipp hentet fra Avisa Nordland noen måneder tilbake i tid. Alle foto: Bodø politikammer


Parkveien/Bankgata. En SAAB og en Folkevognbuss har tørnet sammen i 1969. Vi ser tidligere rådmannsboligen til venstre, og firma E. Dørum som ifølge veggreklamen solgte «Spesialartikler for bygg» ligger på krysset.

Bankgata/Fredensborgveien. En svær Dodge har braket sammen en Folkevogn i oktober 1962. På hjørnet ligger Central Auto & Verksted. Huset i midten er revet, mens Olakiosken holder stand fremdeles.

Riksveien på Jensvold. En personbil har krasjet med det som ser ut til å være en militær jeep i vinterantrekk. Den store transformatoren til venstre er fjernet for lenge siden.

Prinsens gate/Torvgata. I mai 1966 krasjet en lastebil med en av de utallige små motorsyklene som kjørte overalt i byen. Til venstre står en såkalt «visergutt-motorsykkel» parkert. Metodistkirken ligger midt i bildet, og et ikke påbygd Folkets Hus bak den.

1938. Et av de eldste bildene i albumet. W 2599 har truffet en lastebil

Trangt om saligheten. 16. september 1955 fikk denne karen sterk slagside i Sulitjelma. Det kan se ut som han har forsøkt å komme unna møtende trafikk. Med lite hell.

Bilkrasj i gamle Bodø


Publisert 16.10.2013 i Avisa nordland av Torgeir Grubstad

Bilkrasj er ikke av ny dato. Vi titter litt bakover i bulkene.


Bildene tilhører et album med en litt spesiell historie. I tillegg til å vise hvordan Bodø og omegn har forandret seg, viser de mye fin bilhistorie.


Motivene har alle utgangspunkt i trafikkuhell, og bildene ble brukt som bevis av politiet i forseelsessaker.


Og kanskje av forsikringselskapene som fikk regningen?


Da Bodø politikammer på 80-tallet fikk beskjed om å makulere bilder eldre enn 11 år, bestemte en av de ansatte på politikammeret, Øystein H. Eriksen, seg for å samle noen i et album.


Han reddet dermed en viktig del av Bodø og Saltens historie. Albumet ble en gave til daværende politimester Rolf. B. Wegner, og et tilsvarende bare med andre bilder, ble overrrakt politikammeret.Noen flere hendelser fra gamle Bodø


Ung mann omkom da lastebil kjørte utfor og falt i sjøen ved Skivika    i 1967

Den omkring 22 år gamle leiesjåfør Åge Jensen fra Gimsøysand omkom i går ved en utforkjøring innenfor Skivika i Bodin i nærheten av den såkalte Løpsmarksving

Ulykken har sannsynligvis skjedd ved halvtolvtiden i går formiddag, da den tunge lastebilen, som eies av lastebileier Halfdan Johansen i Kvalvika, skar utfor veien, tok med seg stabbesteiner og ble kastet rundt før den havnet med hjulene i været i sjøen.  Les mer

Byens branner

Tre store pakkhus med kontorer, varelager og tønnefabrikk brenner ned ved havnen i sjøgata. Den største katastrofen til nå i Bodø der en brannmann mister livet. Skadeomfang var på 400 000,- kroner.

Årsaken er mest sannsynlig gnister fra et skip, brannen startet på sjøsiden.


Les mer om denne og flere andre branner i Bodø       ..  her

Våningshus på Godøynes nedbrendt


-familien reddet seg ut i nattøyet

Mistet alt de eide, men huset var fullverdiforsikret


Magnus Johansen kan bare konstatere at det er en rykende ruinhaug tilbake av hans våningshus etter den voldsomme brannen som oppsto bare tre timer før bildet ble tatt.  Les mer